cykel1

B&U Løb

I løbssæsonen er der stort set løb hver weekend ét eller andet sted i Danmark.
Løbene køres som regel på en rundstrækning (på landet eller i industriområde) hvor rytterne passerer målområdet flere gange.
Du kan finde en terminsoversigt over løbene på DCU’s hjemmeside: www.cyklingdanmark.dk/tilmelding/

Tilmeldingen til de enkelte løb skal forgår igennem DCU’s fælles tilmeldingssystem på hjemmesiden: www.cyklingdanmark.dk/tilmelding/
Her skal du tilmelde dig og betale “startgebyr” for løbet.
Startgebyret er ved forhåndstilmelding ca. 90 kr. Er man ikke forhåndstilmeldt, er det som regel muligt at eftertilmelde sig på dagen der hvor løbet afholdes. Det koster dog dobbelt startgebyr og er kun muligt, hvis der er plads i feltet.

Rytterne (forældrene) står selv for transport til og fra løb, men forældre plejer at være gode til at koordinere fælleskørsel. Spørg evt. træner om der er mulighed for samkørsel hvis du har brug for det.
Til  løb er man opdelt i aldersklasser. Hver aldersklasse starter for sig (hvis der er ryttere nok tilmeldt ellers slås de sammen med andre klasser).

Længden på løbene i de enkelte klasser er fastsat af den arrangerende klub, men Danmarks Cykel Union (DCU) har nogle maksimum distancer som rytterne må køre alt efter alder.'

At køre cykelløb er sjovt, og man bliver meget hurtigt bidt af det.
Første gang du skal til løb, bør du mødes med en der før har været med, så du kan lære om indskrivning, opvarmning og start.